perjantai 14. toukokuuta 2010

Snickers kakku

Raskaana oleminen on aika rankkaa aikaa, lähinnä siksi että mielitekoja tulee laidasta laitaan ja aivan yllättäin. Omani ovat tällä hetkellä vihreät oliivit ja snickers, erikseen ei yhdessä.
Niinpä päätin kokeilla mitenkä onnistuisi mahdollisimman saman makuinen snickers kakku kuin tuo suklaa patukka itsenään on.
Tulos miellytti niin miestä, kuin vanhinta poikaani, sekä tätä mielitekojen monsteria, eli leipojaa itseään. Nuorin poika ei kakusta välittänyt, tosin ei välitä suolapähkinöistä muutenkaan.
Mielestäni kakku on kokeilemisen arvoinen jos suolainen-makea yhdistelmä maistuu!


pähkinäinen kakkuPohja; 

2 munaa
0,75 dl sokeria
30g pähkinäjauhetta
0,75 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Kuivat aineet sekaisin ja lopulta muna vaahtoon.
Paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 20 min, tai kunnes kypsä.
Pohjan on tarkoitus olla matala, itse leikkasin valmiin pohjan vielä halki.

Täyte;
Kinuski + pähkinä

2 dl vispikermaa
2 dl fariinisokeria
1 tl margariinia
3 isoa kourallista suolapähkinöitä

Kerma ja fariinisokeri keitetään teflon pohjaisessa kattilassa, kunnes se pysyy kasassa, eli saavuttaa pallomaisen muodon testatessa tippaa kylmään veteen.
Sekaan laitan aina hieman margariinia, jotta leikkaaminen onnistuu.
Pähkinät sekoitin kinuskin sekaan ja kaadoin kakku pohjan päälle.
Itse käytin irtopohja vuuan reunaa ettei massa leviä pohjan päältä pois.
Laitoin kakun hetkeksi jääkaappiin jotta massa kerkiää hieman jäähtyä.

Ganache

1 dl vispikermaa
200g suklaata
1 tl margariinia

Kerma kuumennetaan lähelle kiehumis pistettä.
Kerman sekaan sekoitetaan suklaa ja margariini, kattilan voi ottaa tässä vaiheessa jo pois hellalta, jos tarve vaatii seosta voi varovasti kuumentaa lisää jotta kaikki suklaa sulaa tasaisesti.
Annoin ganachen jäähtyä hetken ennen kuin kaadoin kakun päälle.
Mietin että olisikon hieman vaahdottanut ganacgea, mutta tällä kertaa kakku oli loistava juuri näin.

Tein kakkupohjan jo päivää ennen ja niinhän siinä kävi että unohdin suojata sen illalla ennen nukkumaan menoa ja pohja kerkesi hieman kuivahtaa, kostutin sitä hieman maidolla ennen kinuski-pähkinä seoksen laittoa.

Ei kommentteja: